Korčula Home Getting Here Ferries Getting around Things to Do Beaches Sights Day Trips Maps Restaurants Forum

sightseeing

Vasiljka Roso – Izlozba ‘Otok’ Vela Luka

Vasiljka Roso rođena je 20. 03. 1957. u Cetinju u Crnoj Gori. Od prve pa do dvadesetiosme godine zivjela je u Veloj Luci. Od 1985. radi u Osnovnoj skoli u Orebicu kao nastavnica hrvatskog i njemackog jezika.

Odnedavno je zapocela s likovnim stvaralastvom i izlagackim aktivnostima pa je nedavno sudjelovala na zajednickoj izlozbi u Orebicu povodom blagdana, a u Pomorskom muzeju u Orebicu izlagala je 2014. godine zajedno s crnogorskim slikarom Miliradom Sofrancem. Prvu samostalnu izlozbu u organizaciji Matice hrvatske Orebic imala je ove godine u u crkvi Nuncijate.

Izlozba je nosila naziv „Otok i na njoj su prezentirani radovi inspirirani mediteranskim motivima, najcesce morem, autohtonom arhitekturom, barcicama i lokalnom vegetacijom. Materijal za izradu svojim radova nalazi u prirodi. Na drvenu podlogu aplicira kamene oblutke i komadice drva koje nanosi more, a zatim na njih nanosi boju.

Vasilja Roso se uz likovno izrazavanje bavi i pisanjem poezije. Na izlozbi u Veloj Luci biti ce prezentirani njeni radovi iz ciklusa „Otok koje je ovoga ljeta imala priliku vidjeti publika u Orebicu, a autorica ce priloziti i neke novije radove koji do sada nisu bili izlagani.

Na otvorenju izlozbe biti ce i glazbeni gosti iz Vele Luke te lokalne slastice tipicne za blagdansko doba u Veloj Luci i na otoku Korculi.

Write a Comment:
Korcula Blog Topics