Korčula Home Getting Here Ferries Getting around Things to Do Beaches Sights Day Trips Maps Restaurants Forum

Vasiljka Roso – Izlozba ‘Otok’ Vela Luka

Vasiljka Roso rođena je 20. 03. 1957. u Cetinju u Crnoj Gori. Od prve pa do dvadesetiosme godine živjela je u Veloj Luci. Od 1985. radi u Osnovnoj školi u Orebiću kao nastavnica hrvatskog i njemačkog jezika.

Odnedavno je započela s likovnim stvaralaštvom i izlagačkim aktivnostima pa je nedavno sudjelovala na zajedničkoj izložbi u Orebiću povodom blagdana, a u Pomorskom muzeju u Orebiću izlagala je 2014. godine zajedno s crnogorskim slikarom Miliradom Šofrancem. Prvu samostalnu izložbu u organizaciji Matice hrvatske Orebić imala je ove godine u u crkvi Nuncijate.

Izložba je nosila naziv „Otok“ i na njoj su prezentirani radovi inspirirani mediteranskim motivima, najčešće morem, autohtonom arhitekturom, barčicama i lokalnom vegetacijom. Materijal za izradu svojim radova nalazi u prirodi. Na drvenu podlogu aplicira kamene oblutke i komadiće drva koje nanosi more, a zatim na njih nanosi boju.

Vasilja Roso se uz likovno izražavanje bavi i pisanjem poezije. Na izložbi u Veloj Luci biti će prezentirani njeni radovi iz ciklusa „Otok“ koje je ovoga ljeta imala priliku vidjeti publika u Orebiću, a autorica će priložiti i neke novije radove koji do sada nisu bili izlagani.

Na otvorenju izložbe biti će i glazbeni gosti iz Vele Luke te lokalne slastice tipične za blagdansko doba u Veloj Luci i na otoku Korčuli.

Write a Comment:
Korcula Blog Topics