Korčula Home Getting Here Ferries Getting around Things to Do Beaches Sights Day Trips Maps Restaurants Forum

sightseeing

Tvrtko Juric: Daniil Harms – tri kratka filma

siva) (zona – prostor suvremene i medijske umjetnosti, Korcula predstavlja

Tvrtko Juric: Daniil Harms – tri kratka filma

8. – 15. 8. 2011. svakodnevno 21 – 22 h
otvorenje: ponedjeljak 8. 8. od 21 do 23 h

Program se sastoji od tri jednominutna filma prema pricama Danila Harmsa iz knjige ‘Sasvim obicne besmislice’. Sadrzaj filmova vjerno slijede tekst prica. Film ‘Tri price’ predstavlja u jednoj minuti trajanja price ‘Evo…’, ‘Volodja Zajcev’ i ‘Jako pametan covjek’, a u svim epizodama ovog omnibusa glumi Tvrtko Juric. U filmu ‘Opticka varka’ glumi Dejan Krivacic, a u ‘Starice padaju’ Rakan Rushaidat. Sve filmove je rezirao Tvrtko Juric, snimio Josip Ivancic, montazu radila Dubravka Turic te zvuk Hrvoje Stefotic.

Jedan od povoda za prikazivanje ovog filmskog programa je prepoznavanje vaninstitucionalnog kulturnog nerva svih sudionika u produkciji ovih radova. Naime, svi filmovi su ostvareni iz vlastitih sredstava autora te za njihovu proizvodnju nikada nisu niti zatrazena sredstva iz filmskih ili umjetnickih fondova. Tvrko Juric, inicijator ovih filmskih projekata, je profesionalni glumac koji ne misli investirati vlastita sredstva i vrijeme da bi si otvorio put u novu profesiju filmske rezije. Juricevi prijatelji i suradnici na ovim filmovima profesionalci su sa iskustvom rada na filmu, tako da je u ovim radovima dosegnut visok tehnicki i izvedbeni standard koji nam ne odaje da je zapravo rijec o kucnoj produkciji. Ovi filmovi nisu proizasli iz profesionalne rutine i nuzde, kao sto je nazalost slucaj s vecinom umjetnicke produkcije danas, vec iz unutrasnje potrebe, prosirivanja umjetnickih horizonata i zadovoljstva u kreativnim izazovima, drugim rijecima, iz cistog gusta.

Film ‘Tri price’ je prikazan je Festivalu jednominutnog filma u Pozegi 2007., dok ce ‘Opticka varka’ i ‘Starice padaju’ biti premijerno prikazani ovom prilikom.

Ttvrtko Juric rođen je 1972. u Splitu. Diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. U posljednjih petnaestak godina ostvario je niz uloga u kazalistu, televiziji i filmu. Od 2000. do 2008. clan je ansambla Teatra &TD a od 2008. Gradskog kazalista Tresnja u Zagrebu.

Kustos izlozbe je Darko Fritz.

Nova, privremena, lokacija galerije je udaljena 50 metara od prijasnjeg galerijskog prostora: Put Sv. Nikole 43, Korcula. Slobodan ulaz

Write a Comment:
Korcula Blog Topics