Korčula Home Getting Here Ferries Getting around Things to Do Beaches Sights Day Trips Maps Restaurants Forum

sightseeing

Susur! Korcula 2014

susur-korcula2014

Rezervirali ste aktivni odmor, ali dosta Vam je kupanja, bicikliranja, ronjenja, surfanja ipjesacenja?

Mi Vam nudimo alternativu – probajte “Pesnicenje”! Samo za Vas, u srcuKorcule, “SUSUR! Festival od rici” predstavlja i u goste poziva jedinstven konceptaktivnog treninga poezije – “Pesnicenje”. Dođite na taracu Trepoce i poslusajte stihove
koje ce samo u ponedjeljak, 11. kolovoza izgovarati njihovi autori.

Prilika je to da pjesnikinje i pjesnici, u apsolutnoj kategoriji, slobodnim stilom, odmjeresvoje stvaralacke misice, predstave postignute rezultate i demonstriraju snagu ifleksibilnost. Sudionici ce se mikrofona lacati po principu kruznog treninga, u dvije serije.

Svoje pjesnicke potencijale predstavit ce poznati regionalni i lokalni, korculanski autori.

Za Vas treniraju i svoje radove naglas citaju: Ruzica Devic, Irena Delonga Nesic, OljaSavicevic Ivancevic, Marko Pogacar, Marko Tomas, Ivan Velisavljevic, VisnjaJanosevic, Bojan Markovic, Aleksandar Nikolic, Marko Aksentijevic, Tamara Bijelic,
Jelena Vidovic, Darinka Krstulovic, Tugomir Matic i drugi pjesnici namjernici.

Dođite i aktivno podrzite ovaj jedinstveni umjetnicki performans, pljeskom ojacajte lokalnekapacitete i nabildajte svoje sive stanice. Posebna disciplina, “pjesnik namjernik”, poslijesvake runde, otvorena je za sve one koji bi svoje stihove pustili u svijet. Dobnih i rodnihogranicenja nema, sudjelovanje je neprocjenjivo, slusanje besplatno, prethodnarezervacija nije potrebna, a od opreme potrebno je samo – uho.

Kontraindikacijenepoznate, ozljede su vrlo rijetke, duhovni razvoj ucestao.

Po zavrsetku pjesnickogokrsaja, program ce se nastaviti uz nastup DJ dua Ewox i Tamarinsky koji ce zabavljati
okupljene do sitnih jutarnjih sati.

„Pesnicenje je trening aktivne poezije zacet 2008. godine u Beogradu kao pokusaj da sepjesnistvo priblizi publici otvorenijim i neformalnijim pristupom koji svima daje mogucnostda se izraze na sceni: pjesnicama i pjesnicima, novima i davnima, pocetnicima i slavnim,miljenicama i odmetnicima, divljakusama i prijestupnicima, osjetljivim i prevrtljivim,vrijednim i posustalim, ali svakako neodustalim!

Kao putujuci festival, P(j)esnicenje je dosada predstavilo 1000 pjesnika u preko 20 gradova sirom regije. Odlikuje seneposrednoscu i brojnom posjecenoscu, potice predstavljanje novih autora i afirmiranjenekonvencionalnih vidova pjesnicke prezentacije odskacuci svojom dinamikom isarolikom publikom od konzervativnih citanja poezije.

„SUSUR! Festival od rici vec trece ljeto, globalnim klimatskim i ekonomskimpromjenama usprkos, donosi vecernje knjizevno i glazbeno osvjezenje te promoviralokalne autore na autenticnoj i autohtonoj pozornici starog grada Korcule. Susur! podsjecana vaznost kreativnosti u zivotu svakog pojedinca- Korculanina i posjetitelja, gradeciplatformu za slobodnu razmjenu iskustava i poznanstava na regionalnom nivou.
SUSUR! Festival od rici
Udruga kulturne akcije KULA
Park Ribnjak 1, 10 000 Zagreb
tel: +385 91 5335 222

Write a Comment:
Korcula Blog Topics