Korčula Home Getting Here Ferries Getting around Things to Do Beaches Sights Day Trips Maps Restaurants Forum

Šušur! Korcula 2014

susur-korcula2014

Rezervirali ste aktivni odmor, ali dosta Vam je kupanja, bicikliranja, ronjenja, surfanja i pješačenja?

Mi Vam nudimo alternativu – probajte “Pesničenje”! Samo za Vas, u srcu Korčule, “ŠUŠUR! Festival od riči” predstavlja i u goste poziva jedinstven koncept aktivnog treninga poezije – “Pesničenje”. Dođite na taracu Trepoce i poslušajte stihove
koje će samo u ponedjeljak, 11. kolovoza izgovarati njihovi autori.

Prilika je to da pjesnikinje i pjesnici, u apsolutnoj kategoriji, slobodnim stilom, odmjere svoje stvaralačke mišiće, predstave postignute rezultate i demonstriraju snagu i fleksibilnost. Sudionici će se mikrofona laćati po principu kružnog treninga, u dvije serije.

Svoje pjesničke potencijale predstavit će poznati regionalni i lokalni, korčulanski autori.

Za Vas treniraju i svoje radove naglas čitaju: Ružica Dević, Irena Delonga Nešić, Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar, Marko Tomaš, Ivan Velisavljević, Višnja Janošević, Bojan Marković, Aleksandar Nikolić, Marko Aksentijević, Tamara Bijelić,
Jelena Vidović, Darinka Krstulović, Tugomir Matić i drugi pjesnici namjernici.

Dođite i aktivno podržite ovaj jedinstveni umjetnički performans, pljeskom ojačajte lokalne kapacitete i nabildajte svoje sive stanice. Posebna disciplina, “pjesnik namjernik”, poslije svake runde, otvorena je za sve one koji bi svoje stihove pustili u svijet. Dobnih i rodnih ograničenja nema, sudjelovanje je neprocjenjivo, slušanje besplatno, prethodna rezervacija nije potrebna, a od opreme potrebno je samo – uho.

Kontraindikacije nepoznate, ozljede su vrlo rijetke, duhovni razvoj učestao.

Po završetku pjesničkog okršaja, program će se nastaviti uz nastup DJ dua Ewox i Tamarinsky koji će zabavljati
okupljene do sitnih jutarnjih sati.

„Pesničenje“ je trening aktivne poezije začet 2008. godine u Beogradu kao pokušaj da se pjesništvo približi publici otvorenijim i neformalnijim pristupom koji svima daje mogućnost da se izraze na sceni: pjesnicama i pjesnicima, novima i davnima, početnicima i slavnim, miljenicama i odmetnicima, divljakušama i prijestupnicima, osjetljivim i prevrtljivim, vrijednim i posustalim, ali svakako neodustalim!

Kao putujući festival, P(j)esničenje je do sada predstavilo 1000 pjesnika u preko 20 gradova širom regije. Odlikuje se neposrednošću i brojnom posjećenošću, potiče predstavljanje novih autora i afirmiranje nekonvencionalnih vidova pjesničke prezentacije odskačući svojom dinamikom i šarolikom publikom od konzervativnih čitanja poezije.

„ŠUŠUR! Festival od riči“ već treće ljeto, globalnim klimatskim i ekonomskim promjenama usprkos, donosi večernje književno i glazbeno osvježenje te promovira lokalne autore na autentičnoj i autohtonoj pozornici starog grada Korčule. Šušur! podsjeća na važnost kreativnosti u životu svakog pojedinca- Korčulanina i posjetitelja, gradeći platformu za slobodnu razmjenu iskustava i poznanstava na regionalnom nivou.
ŠUŠUR! Festival od riči
Udruga kulturne akcije KULA
Park Ribnjak 1, 10 000 Zagreb
tel: +385 91 5335 222

Write a Comment:
Korcula Blog Topics