Korčula Home Getting Here Ferries Getting around Things to Do Beaches Sights Day Trips Maps Restaurants Forum

sightseeing

SUSUR! Festival od rici 2016 // 7. kolovoz 2016. // Korcula

SUSUR! Festival od rici 2016 // 7. kolovoz 2016. // Korcula

susur-korcula2016a

SUSUR!, FESTIVAL OD RICI 2016

7. kolovoz, Korcula, Stari grad, 21 h

SUSUR! Festival od rici u svojem ce jubilarnom petom izdanju dodatno ugrijati poslovicno vrucu ljetnu kulturnu ponudu u Korculi. Tako ce se u okviru ove jednodnevne manifestacije 07. kolovoza domacoj i gostujucoj publici zeljnoj kvalitetne ljetne cakule u jedinstvenoj atmosferi Starog Grada Korcule predstaviti autori ciji se opusi i interesi vezuju za putovanja, premjestavanja, radni ili zivotni nomadizam. Punih kufera prica tako ce u korculanski SUSUR! pred katedralom sv. Marka od 21 sati ovoga puta uploviti Alida Bremer, Jerko Bakotin, Dragan Markovina, Marko Pogacar i Igor Stiks, sa Seidom Serdarevicem kao kapetanom mirne plovidbe.

Ove ce godine SUSUR! Festival od rici svoj program posvetiti istrazivanju drustveno-politickog fenomena intelektualne migracije i nomadizma. Tema umjetnickih i literarnih nomada vrlo je dugo prisutna kao tema i kontekst u knjizevnosti, a na poseban se nacin vezuje za sam otok Korculu koja je od pamtivijeka prosarana putokazima raznovrsnih odlazaka i dolazaka.

susur-korcula2016b

U drustvu autora kojima je migracija i nomadizam sastavni dio zivotnog i/ili profesionalnog opusa, ovaj cemo koncept ispitati u kontekstu knjizevnosti, te postaviti pitanje lezi li njegovo porijeklo u potrazi za inspiracijom, avanturizmom ili je pak posljedica određenih nuznosti. U planiranoj diskusiji gosti ce se dotaknuti pitanja poput utjecaja migracija na osobni i umjetnicki razvoj pojedinca, usvajanja i razmjenjivanja raznih kulturnih obrazaca i njihovog odrazavanja na kreativni rad kao i pitanja porijekla, pripadnosti i identiteta te znacajne uloge jezika u formiranju istih.

Ovogodisnji SUSUR! Festival od rici u realizaciji su potpomogli Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Korcula.

susur-korcula2016c

Nesto ranije istoga dana, od 18 sati na trgu ispred crkve sv. Petra, SUSUR! ce uposliti i zabaviti najmlađe u vidu besplatne kreativne radionice u suradnji s platformom Djeca.hr. Festival zavrsava rođendanskom festom povodom obiljezavanja prve petoljetke postojanja, a za plesno slavlje na otvorenom bit ce zaduzen najvjerniji gost Festivala, beogradski DJ Ewox.

Write a Comment:
Korcula Blog Topics