Korčula Home Getting Here Ferries Getting around Things to Do Beaches Sights Day Trips Maps Restaurants Forum

sightseeing

Rodilo ti zito i senica – koncert bozicnih napjeva Primorske Hrvatske

„ Rodilo ti zito i senica naziv je koncerta bozicnih napjeva Primorske Hrvatske s kojim je pet dalmatinskih klapa gostovalo u Slavoniji. Osim nase zenske klape Tiramol (KUD Moreska) sudjelovale su zenske klape Tamarin (Vranjic) i Alegrija (Supetar), te muske klape Tragos (Trogir) i Morbin (Donji Humac).

Koncerti su odrzani u katedrali u Osijeku 06.01., u crkvi sv. Vinka Pallottija u Vinkovcima 07.01., i u Hrvatskom domu u Vukovaru 08.01.

Ispunjene crkve i gledalista virvjeli su dirnutim domacinima. Takva atmosfera dodatno je motivirala klape pa su sva tri koncerta zracila toplinom i povezanoscu između ta dva najudaljenija kraja Hrvatske.

Gostoprimstvo koje se ne moze tek tako zaboraviti, te suocavanje sa tragedijom koja je pogodila ponajprije Vukovar pa i ostale gradove u kojima smo boravili ta cetiri dana potakli su nas da tim ljudima pruzimo sto bolje koncerte i pokazemo istinsko suosjecanje.

Njihove ovacije i reakcije prije, ali i nakon, koncerata potvrdile su nam da smo uspjeli dio Dalmacije donijeti u daleku Slavoniju.
Ponosni smo sto smo ovaj put mogli predstaviti Korculu i Moresku ljudima kojima su ti koncerti znacili nesto vise !

Klapa Tiramol (KUD Moreska)

Write a Comment:
Korcula Blog Topics