Korčula Home Getting Here Ferries Getting around Things to Do Beaches Sights Day Trips Maps Restaurants Forum

Manja Ristić i Marko Paunović: Pelagian Voids, multimedijalni koncert

27. 8. u 21 h, ispred crkve sv. Petra, Korčula

Manja Ristić i Marko Paunović: Pelagian Voids, multimedijalni koncert

poster_pelagian-voids2015

 

U četvrtak 27. kolovoza u 21 sat Manja Ristić i Marko Paunović premijerno će izvesti multimedijalni koncert pod nazivom Pelagian Voids na korčulanskom glavnom trgu ispred crkve sv. Petra.

Manja Ristić, violinistica i multimedijalna umjetnica s adresama u Korčuli i Beogradu, članica udruge Siva zona i urednica ArtSync web radija, te Marko Paunović, ambijentalni umjetnik i zvučni kipar iz Niša, započeli su suradnju početkom 2015. godine u okviru koncertnog serijala improvE, koji se bavi promicanjem kulture istraživanja u novoj muzici.

Vođeni sličnim interesom na polju ekperimentalne elektronike I elektro-akustike ostvarili su niz multidisciplinarnih projekata.

Rad Pelagian Voids je inspiriran meta-prostorima (pri)morskog okruženja. Zaokružen poetskim zvučnim narativima vodi nas kroz suptilne prostore osobne memorije.

O autorima

Manja Ristić rođena je u Beogradu 1979. Diplomirala je na FMU 2001., a 2004. završila postdiplomske studije na Kraljevskom koledžu za muziku u Londonu (RCM). Kao solo i komorni izvođač klasične muzike nastupala je širom Europe uključujući suradnje sa svjetski poznatim mentorima, dirigentima i izvođačima. Po završetku postiplomskih studija okreće se multimedijalnom performansu i istraživanju na polju instrumentalne elektro-akustike. Sa sastavom ERUPTION, kao i kroz brojne suradnje sa kompozitorima, vizualnim i konceptualnim umjetnicima, kazališnim i filmskim redateljima nastupa u SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Danskoj, Italiji, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj gori i Srbiji. Osnivačica je Udruženja multimedijalnih umjetnika AUROPOLIS, koje je kroz njen desetogodišnji producentski, aktivistički i umjetnički rad predstavilo veliki broj interdisciplinarnih i internacionalnih projekata. Urednica je ArtSync web radija. U 2015-toj predstavlja project Violin Revealed_ Alternative Guide to Violin’s Sonic Life, vlastiti sistem notacija namjenjen kompozitorima nove muzike kao i performerima u domeni improvizirane i eksperimentalne muzike.
manjaristic.blogspot.com

Marko Paunović, ambijentalni umjetnik i zvučni skulptor, bavi se sintezom elektro-akustike i ambijenta. Radeći na polju minimalizma/ambijentalne muzike/dronea, njegove kompozicije referiraju na (i istražuju zvučni potencijal) melankolične zamrznute atmosfere sjevernih autističnih pejzaža. Njegova produkcija vidljiva je u radu dua Andagainandagain, kao i solo projekta Pieces froides. Njegovi poetsko-teorijski tekstovi su i polazne točke za nastanak kompozicija, te predstavljaju primjer konceptualne i jezične (l=a=n=g=u=a=g=e) poezije. Kako svojom autorefleksivnošću govore o samom činu vlastitog nastanka, kao i kompozicionom procesu, pri svakom izvođenju zalaze u polje lecture performansa.

http://andagainandagain.bandcamp.com/

http://365piecesfroides.tumblr.com/

Write a Comment:
Korcula Blog Topics