Korčula Home Getting Here Ferries Getting around Things to Do Beaches Sights Day Trips Maps Restaurants Forum

Koncert improvizirane glazbe Tatiane Heuman i Manje Ristić, Korcula

Manja Ristić, Tatiana Heuman

koncert, 06 . 08 . 2016 _ 21 h
Trg Sv. Justine, Korčula

Koncert improvizirane glazbe Tatiane Heuman i Manje Ristić sa bubnjevima, violinom i zvučnim objektima, održati će se u subotu 6. kolovoza u 21 sat na trgu Sv. Justine u Korčuli u organizaciji Sive zone – prostora suvremene i medijske umjetnosti.
Dvije izvođačice koje dolaze sa raznih strana svijeta improvizirati će na temu zvuka u vremenu i vremena u zvuku, te eksperimentirati s mogućnostima pokreta u zvuku i nepomičnosti u prostoru.

manja-ristic1

Manja Ristić (1979), diplomirala je na londonskom Royal College of Music. Kao solo i komorna glazbenica izvodila je širom Evrope i dalje, uključujući suradnju sa svjetski poznatim dirigentima, izvođačima, multimedijalnim umjetnicima, kazališnim i filmskim režiserima. Manja, umjetnica i arhivistica zvuka, kompozitorica i producentica posvećena je istraživanju instrumentalne elektro-akustične izvedbe. Osnivačica je udruženja multimedijalnih umjetnika Auropolis i glazbena kustosica na ArtSync web radiju. 2015. godine Manja je izumjela i publicirala vlastiti anotacijski sistem pod naslovom Violin Revealed_ Alternative Guide to Violin’s Sonic Life, posvećen kompozitorima (i tako rijetkim kompozitoricama) i izvođačima-cama nove glazbe, istraživanjima u eksperimentalnim AV umjetnostima i priznanju graphic score kulture u suvremenoj glazbi.

tatjana-heuman1

Tatiana Heuman (1991) posvećena je studijama i poučavanju umno-tjelesnih tehnika, bubnjevima i produkciji elektronske glazbe. Proučava vezu između umjetnosti i prirode, kontemplacije i svakodnevice, smatrajući da je proces najvažniji dio svake akcije. Ona je plesačica, pjevačica i producentica vlastite glazbe i izvedbenog projekta QEEI. Tatiana je bubnjarka u bendu Ricarda Cometa iz Buenos Airesa.

Write a Comment:
Korcula Blog Topics