Korčula Home Getting Here Ferries Getting around Things to Do Beaches Sights Day Trips Maps Restaurants Forum

sightseeing

Koncert improvizirane glazbe Tatiane Heuman i Manje Ristic, Korcula

Manja Ristic, Tatiana Heuman

koncert, 06 . 08 . 2016 _ 21 h
Trg Sv. Justine, Korcula

Koncert improvizirane glazbe Tatiane Heuman i Manje Ristic sa bubnjevima, violinom i zvucnim objektima, odrzati ce se u subotu 6. kolovoza u 21 sat na trgu Sv. Justine u Korculi u organizaciji Sive zone – prostora suvremene i medijske umjetnosti.
Dvije izvođacice koje dolaze sa raznih strana svijeta improvizirati ce na temu zvuka u vremenu i vremena u zvuku, te eksperimentirati s mogucnostima pokreta u zvuku i nepomicnosti u prostoru.

manja-ristic1

Manja Ristic (1979), diplomirala je na londonskom Royal College of Music. Kao solo i komorna glazbenica izvodila je sirom Evrope i dalje, ukljucujuci suradnju sa svjetski poznatim dirigentima, izvođacima, multimedijalnim umjetnicima, kazalisnim i filmskim reziserima. Manja, umjetnica i arhivistica zvuka, kompozitorica i producentica posvecena je istrazivanju instrumentalne elektro-akusticne izvedbe. Osnivacica je udruzenja multimedijalnih umjetnika Auropolis i glazbena kustosica na ArtSync web radiju. 2015. godine Manja je izumjela i publicirala vlastiti anotacijski sistem pod naslovom Violin Revealed_ Alternative Guide to Violin’s Sonic Life, posvecen kompozitorima (i tako rijetkim kompozitoricama) i izvođacima-cama nove glazbe, istrazivanjima u eksperimentalnim AV umjetnostima i priznanju graphic score kulture u suvremenoj glazbi.

tatjana-heuman1

Tatiana Heuman (1991) posvecena je studijama i poucavanju umno-tjelesnih tehnika, bubnjevima i produkciji elektronske glazbe. Proucava vezu između umjetnosti i prirode, kontemplacije i svakodnevice, smatrajuci da je proces najvazniji dio svake akcije. Ona je plesacica, pjevacica i producentica vlastite glazbe i izvedbenog projekta QEEI. Tatiana je bubnjarka u bendu Ricarda Cometa iz Buenos Airesa.

Write a Comment:
Korcula Blog Topics