Korčula Home Getting Here Ferries Getting around Things to Do Beaches Sights Day Trips Maps Restaurants Forum

sightseeing

Exhibition: New Materialisms (Station 3.5): Ivan Marusic Klif

Audiovisual performance - Improvisation for oscilloscope and Kaosspad by Ivan Marusic Klif on 17th August. Free-jazz meets glitch. Manipulation of simple wave forms on analogue oscilloscope withsound output. Six video projections at the ambience of the old townof Korcula.

New Materialisms (Station 3.5): Ivan Marusic Klif

Wednesday17 . 08 . 2016 _ 22 h

Knezev prolaz . Korcula

dio izlozbe u nastajanju New Materialisms
kustos: Darko Fritz

U organizaciji udruge Siva zona – prostor suvremene i medijske umjetnosti, u srijedu, 17. kolovoza 2016. u 22 sata odrzati ce se u Korculi audio-vizualni performans Ivana Marusica Klifa pod nazivom ‘Improvizacija za osciloskop i Kaosspad’. Freejazz meets glitch! U performansu autor manipulira jednostavne valove na analognom osciloskopu koji istovremeno oblikuju i zvuk i sliku. Vizuali se ostvaruju sa sest video projektora u ambijentu dvorista i ulice Knezev prolaz u starom gradu Korculi.

Performans je dio projekta New Materialisms (Station 3) koji je zapoceo u lipnju ove godine, a ovog trena se paralelno odvija na nekoliko lokacija. Do 30. 9. u Gradskom Muzeju Korcula je otvorena izlozba NM (Station 3.2) koja prikazuje radove Gorana Trbuljaka; do 30. 8. NM (Station 3.3) prostorno-zvucna instalacija Hrvoja Hirsla “Rezonanca (Zvono)” u Crkvi sv. Petra u Korculi, te do 1. 9. na internetu NM (Station 3.4): “The Fine Line H-K-H-F”, rad katalonskog umjetnika Eloia Puiga koji povezuje grad Korculu sa tri lokacije u Europi preko dnevnih metereoloskih podataka.

Ivan Marusic Klif svoj izricaj bazira na implementaciji tehnologije u umjetnicke svrhe. Tijekom posljednih 20 godina izveo je cijeli niz performansa, multimedijalnih instalacija i improviziranih nastupa. Osim dugogodisnjeg rada na podrucju likovne umjetnosti i novih medija, Klif je aktivan i kao glazbenik i glazbeni producent, te autor glazbe za filmove, performanse, dramske i plesne predstave, a za svoju je site-specific instalaciju Lambda dobio Nagradu Vladimir Nazor.

Projekt New Materialisms (NM) kroz visegodisnju seriju izlozbi i predavanja reflektira povijesno divergentne umjetnicke prakse konkretne i konceptualne umjetnosti i s njima povezana diskurzivna polja definirana tijekom 1960-ih. Projekt propituje razumijevanje istih kroz prizmu postmedijskih suvremenih pristupa umjetnosti i post-digitalne uvjetovanosti nase svakodnevice, pri cemu je digitalnoscu prozet skoro svaki aspekt drustvenosti. New Materialisms tezi formirati dijaloge između znacajnih autora konkretne i konceptualne umjetnosti i suvremenih prakticara koji djeluju u post-medijskom kontekstu s pretpostavkom oblikovanja estetskog iskustva kao znacajnog mehanizma djelatnog u procesu stvaranja fizickog svijeta.
New Materialisms ostvaruje se od 2015. u suradnji Sive zone – prostora suvremene i medijske umjetnosti iz Korcule i HICA (Highlands instituta suvremene umjetnosti) iz Skotske.

Write a Comment:
Korcula Blog Topics