Korčula Home Getting Here Ferries Getting around Things to Do Beaches Sights Day Trips Maps Restaurants Forum

sightseeing

Exhibition: Correlation of inner images / Lighthouse by Sandro Đukic

siva) (zona . prostor medijske i suvremene umjetnosti . Korcula

Correlation of inner images / Lighthouse

Sandro Đukic

Kustos: Darko Fritz

Sandro-Dukic2013

14 | 8 – 14 | 9 | 2013 vanjska instalacija

14 – 16 | 8 | 2013 unutarnja instalacija

otvaranje: srijeda 14. kolovoza, 21 – 23. h

Otvarenje izlozbe odrzati ce se u srijedu, 14. 8. 2013. u 21 sat u novom i privremenom (pop-up) izlozbenom prostoru galerije siva) (zona lociranom u starom gradu-Korcula, ulica biskupa Luke Tolentica 6. Site-specific instalacija koja ukljucuje cijelu trokatnu kucu, tj. intervencija u urbanom tkivu Korcule ostaje otvorena do 14. 9. 2013., od 21 do 24 h, a dio umjetnicke instalacije unutar kuce moguce ju je posjetiti tri dana, od 14. do 16. 8. od 21 do 22 sata.

Izlozbeni program galerije siva) (zona 2013. odvija se u stambenoj kuci koja je ustupljena udruzi ljubaznoscu arhitekta Igora Franica. Kao i prosla izlozba ‘Svaka je kuca otok’ Tonke Malekovic i Nadije Mustapic i ova ukljucuje cijelu kucu, no ovaj puta sa naglaskom na pogled izvana, sto ukljucuje i pogled sa mora, sa Peljeskog kanala.

Vanjski dio instalacije aktivira cijelu kucu aplikacijom svjetlosti i crvene boje na svim prozorima. U unutarnjem dijelu je video instalacija i serija monokromnih crteza. Na razini sadrzaja autor propituje prostor vizualne reprezentacije i interpretacije ideje. Radovima pod nazivom Correlation of inner images, Sandro Đukic se bavi problemom slike i idejom razlike između predodzbe i realiteta, spekulirajuci sa Lakanovom teorijom Mirror stage. Povlaceci paralelu sa Lakanovom definicijom odnosa između Imaginarnog i Realnog, predodzba ili realitet, kako ih autor vidi u ovim radovima – odnos je subjektivnog svijeta sa ‘realnim’, posredovanim medijem slike.

Ova site-specific instalacija nastavlja se na seriju radova ‘Correlation of Inner Images’ koju je Đukic predstavljao u Galerie Stock u Becu, Galerie Lisi Hamerle u Bregenzu i u Galeriji AŽ u Zagrebu.

O autoru:

Sandro Đukic, multimedijalni umjetnik, rođen je 1964. u Zagrebu, gdje je 1989. diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti (klasa prof. Đuro Seder). Kao gostujuci i redovni student 1989-93. pohađao je Umjetnicku akademiju u Düsseldorfu, najprije u klasi Nam June Paika, a zatim Nan Hoover. Na istoj je ustanovi 1993-94. pohadđao majstorski studij (prof. Nan Hoover). Izlagao na brojnim samostalnm i skupnim izlozbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao predavac sudjelovao na vise domacih i međunarodnih simpozija. Clan je strukovnih udruga HDLU i ZUH-a.

Foto:Umjetnik Sandro Đukic u ambijentu rada Correlation of Inner Images – Lighthouse (Foto: Darko Fritz)

siva) (zona . prostor medijske i suvremene umjetnosti privremena galerija: Ulica biskupa Luke Tolentica 6 / Zakrjan, Korcula (pored restorana Raciska)

Write a Comment:
Korcula Blog Topics