Korčula Home Getting Here Ferries Getting around Things to Do Beaches Sights Day Trips Maps Restaurants Forum

Exhibition: Correlation of inner images / Lighthouse by Sandro Đukić

siva) (zona . prostor medijske i suvremene umjetnosti . Korčula

Correlation of inner images / Lighthouse

Sandro Đukić

Kustos: Darko Fritz

Sandro-Dukic2013

14 | 8 – 14 | 9 | 2013 vanjska instalacija

14 – 16 | 8 | 2013 unutarnja instalacija

otvaranje: srijeda 14. kolovoza, 21 – 23. h

Otvarenje izložbe održati će se u srijedu, 14. 8. 2013. u 21 sat u novom i privremenom (pop-up) izložbenom prostoru galerije siva) (zona lociranom u starom gradu-Korčula, ulica biskupa Luke Tolentića 6. Site-specific instalacija koja uključuje cijelu trokatnu kuću, tj. intervencija u urbanom tkivu Korčule ostaje otvorena  do 14. 9. 2013., od 21 do 24 h, a dio umjetničke instalacije unutar kuće moguće ju je posjetiti tri dana, od 14. do 16. 8. od 21 do 22 sata.

Izložbeni program galerije siva) (zona 2013. odvija se u stambenoj kući koja je ustupljena udruzi ljubaznošću arhitekta Igora Franića. Kao i prošla izložba ‘Svaka je kuća otok’ Tonke Maleković i Nadije Mustapić i ova uključuje cijelu kuću, no ovaj puta sa naglaskom na pogled izvana, što uključuje i pogled sa mora, sa Pelješkog kanala.

Vanjski dio instalacije aktivira cijelu kuću aplikacijom svjetlosti i crvene boje na svim prozorima. U unutarnjem dijelu je video instalacija i serija monokromnih crteža. Na razini sadržaja autor propituje prostor vizualne reprezentacije i interpretacije ideje. Radovima pod nazivom Correlation of inner images, Sandro Đukić se bavi problemom slike i idejom razlike između predodžbe i realiteta, spekulirajući sa Lakanovom teorijom Mirror stage. Povlačeći paralelu sa Lakanovom definicijom odnosa između Imaginarnog i Realnog, predodžba ili realitet, kako ih autor vidi u ovim radovima – odnos je subjektivnog svijeta sa ‘realnim’, posredovanim medijem slike.

Ova site-specific instalacija nastavlja se na seriju radova ‘Correlation of Inner Images’ koju je Đukić predstavljao u Galerie Stock u Beču, Galerie Lisi Hamerle u Bregenzu i u Galeriji AŽ u Zagrebu.

O autoru:

Sandro Đukić, multimedijalni umjetnik, rođen je 1964. u Zagrebu, gdje je 1989. diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti (klasa prof. Đuro Seder). Kao gostujući i redovni student 1989-93. pohađao je Umjetničku akademiju u Düsseldorfu, najprije u klasi Nam June Paika, a zatim Nan Hoover. Na istoj je ustanovi 1993-94. pohadđao majstorski studij (prof. Nan Hoover). Izlagao na brojnim samostalnm i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao predavač sudjelovao na više domaćih i međunarodnih simpozija. Član je strukovnih udruga HDLU i ZUH-a.

Foto: Umjetnik Sandro Đukić u ambijentu rada Correlation of Inner Images – Lighthouse (Foto: Darko Fritz)

siva) (zona . prostor medijske i suvremene umjetnosti privremena galerija: Ulica biskupa Luke Tolentića 6 / Zakrjan, Korčula (pored restorana Račiška)

Write a Comment:
Korcula Blog Topics